Deze winter organiseert de gemeente Herenthout samen met de buurgemeenten en de intercommunale IOK opnieuw een ‘tankslag’. Een tankslag is een collectieve sanering van buiten gebruik gestelde stookolietanks.  Heel wat eigenaars die zijn overgeschakeld op aardgas of die een nieuwe tank in gebruik hebben genomen, laten de oude tanks in de grond zitten.

Vaak laten eigenaars na om de tank te verwijderen omdat dit veel geld kost. Toch zijn hieraan grote milieurisico's verbonden. Zo kunnen de tanks na verloop van tijd beginnen lekken, waardoor bodem en grondwater zwaar vervuild kunnen raken door stookolieresten. 

Dit probleem willen we voorkomen met een tankslag. De bedoeling is dat we de stookolietanks gezamenlijk saneren. Niet alleen is het saneren van een tank goedkoper dan een eventuele bodemsanering, maar we kunnen ook de prijs drukken door een grote groep geïnteresseerden te verzamelen. Deze maatregel levert deelnemende inwoners niet enkel een aanzienlijke besparing op, maar beschermt bovendien het leefmilieu.

Voor de geïnteresseerden zal er een gratis infoavond worden georganiseerd. De juiste timing en locatie verneem je later nog.

Uit die groep geïnteresseerden zal een stuurgroep opgericht worden. Zij zullen de binnengekomen offertes beoordelen en de firma aanduiden met de beste voorwaarden.

Meer informatie en de juiste informatie volgen na de zomervakantie.